Palety Kukurydzy
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Paleta kukurydziana może być super przepis do wypróbowania. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, wanilii, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Palety Meksykańskie, Paletas de Pay de Limón, oraz Paleta Truskawkowa Lawenda.
Instrukcje
Wyłuskać kukurydzę i usunąć wszystkie strunowe kawałki. Odrzuć liście i sznurki i przytrzymaj kukurydzę pionowo nad czystą szmatką . Przytrzymaj kukurydzę jedną ręką i pokrój dookoła, aby usunąć ziarna (materiał pomoże uniknąć latania ziaren wokół). Weź środki kukurydzy i rozbij na 3-4 kawałki rękami lub, jeśli są zbyt twarde, nożem.
Umieść kukurydzę, kawałki rdzenia, mleko i cukier w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu i gotuj, mieszając raz na jakiś czas, aż kukurydza będzie miękka (około 20 minut). Przykryj i strome dla 20-30, aby uzyskać dużo smaku kukurydzy.
Odcedź, wyrzuć centra kukurydzy i zmiksuj około 2/3 ziaren z mlekiem. (Możesz odcedzić w razie potrzeby, ale naprawdę podoba mi się Tekstura, którą daje.) Wymieszać pół na pół, posolić i wanilii, i schłodzić całkowicie.
Wlać mieszaninę do form, pozostawiając trochę miejsca na górze, gdy się rozszerza.
Zamrozić i włożyć kij, gdy mieszanina jest półmrożona, aby kij stał sam i zamrażał, aż do całkowitego ustawienia przez kilka godzin. Odkręć je, zanurzając formy w patelni z wysokimi bokami, wypełnionej ciepłą wodą. Pozostawić na kilka sekund i delikatnie podciągnąć.