Pakiety Flądrowe
Flounder Packets to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 2,22 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 150 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól, filety z flądry, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Pieczona flądra, lakierowana flądra i kreolska flądra są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść każdy filet na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 12 cali kwadratowych).
Posypać solą i pieprzem; posyp czerwoną papryką, ogórkiem i cebulą.
Połącz sos sojowy, olej i imbir; polej warzywa. Owiń folię wokół mieszaniny i szczelnie zamknij.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 450°C przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem. Ostrożnie otwórz folię, aby umożliwić ujście pary.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Wino musujące i Pinot Grigio to moje ulubione dania z Flądry. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.