Pajęczy Chleb
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 311 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Halloween. Mieszanka mąki chlebowej, sól, drożdże instant, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pajęcze Babeczki, Pajęcze Babeczki, oraz Pajęcze Babeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, drożdże, miód i jogurt w misce miksera stojącego.
Ubijać, aż miód się rozpuści.
Dodać 3 szklanki mąki i soli. Zagniataj hakiem ciasta, aż mieszanina będzie gładka i elastyczna.Ciasto powinno całkowicie zebrać się wokół haka, a miska powinna być czysta. Jeśli jest trochę "stopa" ciasta przylgnęła do dna miski, dodaj więcej mąki, trochę na raz, aż ciasto zbierze się do tej stopy w doughball.
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj wyrabianie, aż olej zostanie całkowicie wlany do ciasta. Przykryć miskę folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około godziny. W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posypać mąką kukurydzianą na arkuszu.
Mąka powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Zagnieść krótko.
Odetnij kawałek ciasta, który stanowi około 1/4 ciasta, uformuj go w prostokąt i zwiń do około 3 cali szerokości na 12 cali długości. Za pomocą noża do ciasta, noża do pizzy lub ostrego noża przycinaj krawędzie, a następnie pokrój je na 4 paski - utworzy to 8 nóg.
Połóż paski na blasze do pieczenia, tworząc nogi pająka. Rozciągnij je dłużej, jeśli chcesz lub przycinaj, aby były krótsze-to Twój pająk, więc spraw, aby wyglądał tak, jak lubisz. Weź przycięte kawałki i dodaj je do nieużywanego kawałka ciasta. Podziel ten kawałek na dwie części, z jednym kawałkiem około 1/3 ciasta, a drugim kawałkiem 2/3 ciasta. Uformuj te kawałki w rund i ułóż je na wierzchu uformowanych nóg, aby stworzyć głowę i ciało pająka. Upewnij się, że te dwa kawałki dotykają się nawzajem. Dostosuj nogi, aby wyglądały tak, jak chcesz. Kompletny pająk przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° ze stojakiem na środku piekarnika.
Odkryj pająka. Jeśli używasz kilku rodzajów nasion, najlepiej płukać jedną część pająka na raz. Najpierw umyłam nogi i posypałam je makiem, potem umyłam ciało i posypałam brązowym sezamem. Przed posypaniem sekcji głowy, pokrój suszone owoce (w razie potrzeby) do kształtu, który chcesz i nałóż je na umytą jajko sekcję głowy. Następnie posyp głowę wybranymi nasionami. Użyłem kombinacji prażonych nasion sezamu i maku na głowę. Zrób pionowy wycinek, aby stworzyć usta, a jeśli chcesz, zrób małe wycinki na końcach przednich stóp, aby uzyskać trochę dodatkowego charakteru.
Piec w temperaturze 177°, aż chleb jest ładnie rumiane, o 30 protokół. Obracaj patelnię w piekarniku, aby w razie potrzeby pieczyła się równomiernie podczas pieczenia.