Pain Perdu z jagodami i pomarańczą
Pain Perdu z jagodami i pomarańczą to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, skórkę pomarańczową, świeży sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Pain Perdu, Pain Perdu, oraz Pain Perdu.
Instrukcje
Do tostów: w średniej misce ubić jajka, mleko, skórkę pomarańczową i cynamon, aż będą gładkie.
Wlać mieszaninę do zapiekanki o wymiarach 9 na 13 cali.
Dodać kromki chleba w jednej warstwie.
Niech chleb moczyć przez 10 minut, obracając raz.
W przypadku syropu: obrać pomarańczę i usunąć biały pestkę. Za pomocą noża do parkowania, przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i umieść w małym rondlu.
Dodaj cukier, wodę, Likier pomarańczowy lub sok pomarańczowy, jeśli używasz, anyż Gwiaździsty i laskę cynamonu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić przez 5 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia, około 20 minut.
Usuń strąki anyżu gwiazdkowego i laskę cynamonu i wyrzuć.
Rozgrzej patelnię lub dużą patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj masło. Za pomocą szpatułki Usuń kromki chleba z mieszaniny jaj, pozwalając na spuszczenie nadmiaru płynu. Gotować, aż złoty, o 3 protokół z każdej strony.
Umieścić na 4 talerzach i skropić pomarańczowym syropem i pomarańczowymi segmentami. W małej misce, wrzucić jagody i miętę razem i łyżką na szczycie tostów francuskich. Posypać cukrem pudrem i podawać.