Paella z owocami morza z Edamame

Paella z owocami morza z Edamame
Paella z owocami morza z Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 372 kalorie, 23G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ryż krótkoziarnisty, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), Paella Z Owocami Morza, oraz Paella Z Owocami Morza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni podgrzej bulion; wyłącz ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Addsaffron; let sit. W dużej patelni nonstick, rozgrzać olejprzez średnie ciepło. Cebulę i paprykę ugotować, przykryć, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj ziemniaki, czosnek, tymianek, sól i pieprz; gotuj, mieszając, aż płyn prawie całkowicie się zmniejszy, 3 minuty. Wymieszać ryż; gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
RyżRyż
4
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
5
Dodaj edamame, krewetki i przegrzebki; dusić, pokryte, untilseafood jest w pełni gotowane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
KrewetkiKrewetki
6
Pozwól 5 minut.
7
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
8
365 kalorii, 6 g tłuszczu, 1 g tłuszczów nasyconych, 50 g węglowodanów, 4 g błonnika, 27 g białka
9
Self

Wyposażenie

Składniki

1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory w puszkach pokrojone w kostkę, odsączonepomidory w puszkach pokrojone w kostkę, odsączone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimrożone edamame łuskane, rozmrożonemrożone edamame łuskane, rozmrożone2(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonegoposiekany świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany czosnekposiekany czosnek1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę1(może być lub przeglądać)nici szafranowenici szafranowe11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych227Orzechy dowolne (posiekane)przegrzebki morskie, o połowę mniejsze, jeśli Dużeprzegrzebki morskie, o połowę mniejsze, jeśli Duże2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż krótkoziarnisty (np. arborio)ryż krótkoziarnisty (np. arborio)227Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, łuskane i deveinedkrewetki, łuskane i deveined

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn