Paella Rybacka
Paella rybaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz małże, mątwy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez cookstr.com. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 87%. Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), Paellan-Paellan entre-autres, oraz Paella kubańska: Paella Cubana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 5 szklanek wody, dodać małże i szczyptę soli. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 30 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryć, pozostawiając małże w wodzie. (Odrzuć wszystkie, które nie otwierają się.)
W międzyczasie umieścić małże w małej patelni, dodać 1/3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż wszystkie małże otworzyły, 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryte. Nie drenować. (Odrzuć wszystkie, które nie otwierają się.)
Rybę obficie doprawić solą i pieprzem. W 16-do 18-calowej patelni paella rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy olej zacznie migotać, pogłębiaj rybę kawałek po kawałku w mące, a następnie gotuj partiami, obracając tylko raz, aż Na Zewnątrz będzie złoty i po prostu ugotuj w środku.
Usunąć wszelkie ciała stałe pozostawione w oleju za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej, a następnie przygotować sofrito na tej samej patelni.
Dodać paprykę i gotować, na średnim ogniu, często mieszając, aż zacznie brązowieć i stać się pachnące, o 3 protokół.
Dodaj mątwę i gotuj, aż jej wilgoć zostanie wydalona, o kolejne 5 minut, stale mieszając i skrobając wszystko, co przykleja się do patelni.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy, o 2 protokół z każdej strony. Obniżyć ogień do średnio-niskiego, dodać czosnek, pomidory i 2 szczypty soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor przyciemni do głębszego odcienia czerwieni i sofrito jest pasty, 10 do 15 minut.
Tymczasem odcedzić bulion z małży i zarezerwować go. Odrzuć jedną skorupkę (pustą) z każdego małża, a resztę odstawić na bok.
Kiedy sofrito jest gotowy, posypać pimentn i szafran, pozwalając smaki stopić się na kilka sekund, stale mieszając.
Dodaj 4 szklanki rezerwowego bulionu z małż plus pozostałe 3 szklanki wody, zwiększ ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Smak soli i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Posypać ryżem. Z drewnianą łyżką, sonda patelni, aby upewnić się, że ryż jest równomiernie rozłożone. Nie mieszać ponownie.
Połóż kawałki ryby na górze, a następnie krewetki. Gotować na otwartym ogniu przez 10 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez dodatkowe 8 minut, lub aż płyn jest wchłaniany i ryż jest al punto, z tylko kęs do niego.
Wyjmij paellę z ognia, przykryj papierowymi ręcznikami i pozostaw na 5 minut przed podaniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.