Paella Rybacka

Paella Rybacka
Paella rybaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz małże, mątwy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez cookstr.com. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 87%. Patelnia Paella Mixta (Paella z owocami morza i mięsem), Paellan-Paellan entre-autres, oraz Paella kubańska: Paella Cubana są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 5 szklanek wody, dodać małże i szczyptę soli. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryć, pozostawiając małże w wodzie. (Odrzuć wszystkie, które nie otwierają się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
3
W międzyczasie umieścić małże w małej patelni, dodać 1/3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż wszystkie małże otworzyły, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryte. Nie drenować. (Odrzuć wszystkie, które nie otwierają się.)
5
Rybę obficie doprawić solą i pieprzem. W 16-do 18-calowej patelni paella rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy olej zacznie migotać, pogłębiaj rybę kawałek po kawałku w mące, a następnie gotuj partiami, obracając tylko raz, aż Na Zewnątrz będzie złoty i po prostu ugotuj w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć na talerz.
7
Usunąć wszelkie ciała stałe pozostawione w oleju za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej, a następnie przygotować sofrito na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SkimmerSkimmer
PatelniaPatelnia
8
Dodać paprykę i gotować, na średnim ogniu, często mieszając, aż zacznie brązowieć i stać się pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
9
Dodaj mątwę i gotuj, aż jej wilgoć zostanie wydalona, o kolejne 5 minut, stale mieszając i skrobając wszystko, co przykleja się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MątwyMątwy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy, o 2 protokół z każdej strony. Obniżyć ogień do średnio-niskiego, dodać czosnek, pomidory i 2 szczypty soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor przyciemni do głębszego odcienia czerwieni i sofrito jest pasty, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
SólSól
11
Tymczasem odcedzić bulion z małży i zarezerwować go. Odrzuć jedną skorupkę (pustą) z każdego małża, a resztę odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MałżeMałże
12
Kiedy sofrito jest gotowy, posypać pimentn i szafran, pozwalając smaki stopić się na kilka sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
13
Dodaj 4 szklanki rezerwowego bulionu z małż plus pozostałe 3 szklanki wody, zwiększ ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Smak soli i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
14
Posypać ryżem. Z drewnianą łyżką, sonda patelni, aby upewnić się, że ryż jest równomiernie rozłożone. Nie mieszać ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
15
Połóż kawałki ryby na górze, a następnie krewetki. Gotować na otwartym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
16
Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez dodatkowe 8 minut, lub aż płyn jest wchłaniany i ryż jest al punto, z tylko kęs do niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
17
Wyjmij paellę z ognia, przykryj papierowymi ręcznikami i pozostaw na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
18
artykuł var
19
Typ_27_data = {};
20
artykuł
21
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn