Pachnący pięcioramienny łosoś z kapustą Savoy
Pachnący łosoś z pięcioma przyprawami z kapustą Sabaudzką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 570 kalorii. Na 5,04 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Mieszanka filetów z łososia, boczek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś na parze z kapustą Savoy, Zupa kapustna Savoy, oraz Kapusta Włoska I Rzepa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu wymieszaj 3 łyżki oleju z imbirem, czosnkiem i pięciopalczastym proszkiem.
Dodaj łososia i płaszcz z marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 4 godzin.
W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż boczek jest lekko rumiane, o 4 protokół.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia, następnie wymieszać z kapustą. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając kilka razy, aż kapusta będzie chrupiąca-miękka, o 5 protokół. Doprawić solą i białym pieprzem, przykryć i ogrzać.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Filety z łososia doprawić solą i pieprzem. Gdy olej jest prawie palenie, dodać ryby, obrane strony do góry, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 4 protokół. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i obróć filety. Gotować, aż rumiane z drugiej strony i ledwo nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół. Kapustę łyżka na 4 talerze, top z łososiem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.