Pachnące Perłowe Kulki Na Parze

Pachnące Perłowe Kulki Na Parze
Pachnące parzone Kulki perłowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, tofu, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kulki Perłowe, Chińskie Kulki Perłowe, oraz Chińskie kulki perłowe.

Instrukcje

1
Spłucz ryż w sitku pod zimną bieżącą wodą, grabiąc go palcami, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Odcedzić ryż i umieścić go w zimnej wodzie do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
3
Pozostawić na 1 godzinę, następnie osuszyć w durszlaku, wylać na tacę lub arkusz ciastek i rozprowadzić w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
4
Owinąć płyty tofu w ręczniki papierowe lub ręcznik bawełniany i ustawić dużą wagę, taką jak żeliwna patelnia, na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Niech tofu stać na 30 minut, aby wycisnąć nadmiar wody; następnie, za pomocą widelca, rozgnieść go do gładkiej w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Czarne czepki grzybów rozdrobnić ręcznie lub zmielić je w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Kasztany wodne osuszyć ręcznikami papierowymi i posiekać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
GrzybyGrzyby
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Dodaj do puree tofu czarne grzyby, 1 szklanka marchewki, kasztany wodne,i przyprawy. Energicznie wymieszać, aby połączyć składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
PrzyprawyPrzyprawy
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodać jajko, białko i skrobię kukurydzianą i wymieszać, aż będzie gładka i lepka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
9
Dodaj trochę więcej skrobi kukurydzianej, jeśli mieszanina jest zbyt luźna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
10
Uformuj mieszaninę tofu w kulki o średnicy około 1 cala i zwiń każdą kulkę w ryżu, aby na zewnątrz była całkowicie pokryta. Wyłóż tacę do gotowania na parze papierem pergaminowym lub woskowanym i ułóż kulki pokryte ryżem na tacy. Alternatywnie, umieść kulki na aluminiowej płycie ciasta z otworami na spodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
RolkaRolka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
11
Napełnij wok lub duży garnek kilkoma centymetrami wody i podgrzewaj do wrzenia. Ułóż tacę parowca lub talerz ciasta na stojaku nad wrzącą wodą, przykryj i paruj przez 20 minut. Ułożyć perłowe kulki na półmisku i posypać pozostałą startą marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Podawać z sosem sojowym do maczania. Aby podgrzać, paruj przez 5 minut, aż rurociąg się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia16
Magazyn