Przepis pachnące krewetki Tajskie jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 1,42 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Jeśli masz krewetki królewskie, szalotkę, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 125 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 56%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pachnące Tajskie pałeczki perkusyjne, Pachnące Małże Tajskie, oraz Tajska Pachnąca Zupa Jarzynowa.
Instrukcje
1
Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać oliwę z oliwek wraz ze skórką z limonki i sokiem i dobrze wymieszać. Odstawić na 30 minut, aby umożliwić mieszanie się smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Aby zrobić pachnące krewetki Tajskie, Usuń głowy i obierz muszle z 20 surowych krewetek królewskich, ale pozostaw sekcje ogona włączone. Wrzucić marynatę i gotować na naprawdę gorącym grillu przez 45 sekund z każdej strony, aż zmienią się z szaro-niebieskiego w różowy.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.