Owocowa Terryna z sosem malinowym
Owocowa Terryna z sosem malinowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka brzoskwini, żelatyny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Terrina rabarbarowa z sosem malinowym, Terryna Malinowo-Arbuzowa Z Sosem Borówkowym, oraz Mrożona Terryna Malinowo-Czekoladowa.
Instrukcje
Gotować 1 1/2 szklanki zimnej wody i cukru w rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier się roztopi.
Posypać żelatynę nad pozostałą 1/2 szklanki zimnej wody w dużej misce; wymieszać i odstawić 1 minutę. Wymieszać gorącą mieszaninę cukru do rozpuszczenia. Wymieszać z likierem malinowym.
Wlać warstwę mieszaniny żelatyny o grubości 1/2 cala do bochenka 8 x 4 cale; schłodzić 30 minut.
Ułóż plastry malin, jagód i brzoskwini na żelatynie, polewając pozostałą żelatynę na wierzchu każdej warstwy owoców. Delikatnie potrząśnij patelnią, umożliwiając przepływ żelatyny do szczelin. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Unmold na danie do serwowania. Pokroić i podawać z sosem malinowym.
Dekorować, w razie potrzeby.