Owoce morza w azjatyckim bulionie

Owoce morza w azjatyckim bulionie
Owoce morza w azjatyckim bulionie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 13,64 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 551 kalorii, 95g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, krewetki, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Rosół Z Owoców Morza, Pierogi Z Przegrzebkami W Azjatyckim Bulionie, oraz Parówki z azjatyckim bulionem i masłem kolendrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć korzeń i wyciągnąć grube zewnętrzne liście z trawy cytrynowej i wyrzucić. Posmaruj trawę cytrynową, aby lekko się posiniaczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2
Pokrój łodygi na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na około 3-calowe kawałki.
3
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, połączyć trawę cytrynową i sok z małży i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wlać bulion z małży przez drobny sitko do miski. Powrót bulionu na patelnię i wyrzucić trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Wymieszać pomidory, skórkę z limonki, sok z limonki i jalapeo do soku z małży; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6
Delikatnie wymieszaj krewetki i przegrzebki z olejem, a następnie wymieszaj z 1 łyżką mielonej mięty i bazylii. Nawlecz owoce morza poziomo na cienkie metalowe szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
7
Lekko posmaruj grilla na solidnym łóżku z gorących węgli lub grilla gazowego na dużym ogniu (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); połóż kukurydzę na grillu. Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Obróć kukurydzę często, aż będzie nakrapiana na czarno, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Około 5 minut przed kukurydzą, połóż szaszłyki z owoców morza na grillu. Gotować, obracając raz z szeroką szpatułką, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Posiekaj ziarna z kukurydzy i wyciągnij owoce morza z szaszłyków; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę bulionu do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać z pozostałą mieloną miętą i bazylią. Bulion kadzi do szerokich misek. Kopiec kukurydzy, owoce morza i koper włoski w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
11
Posypać szczypiorkiem i doprawić do smaku sosem rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn