Ostry Zaklinacz: Zimowa zieleń z oliwkowym winegretem i grzankami z koziego sera
Rześki Zaklinacz: Zimowa zieleń z oliwkowym winegretem i grzankami z koziego sera to pescatarian danie główne. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 952 kalorie, 25g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, ocet winny, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Zaklinacz: jabłko, ser kozi i tartaletki miodowe, Zaklinacz: Collard Greens Mineira, oraz Chrupki Zaklinacz: Chleb Dyniowy Z Oliwą Z Oliwek.
Instrukcje
Zimowa zieleń z oliwkowym winegretem i grzankami z koziego sera
Kozi ser pokroić na cztery rundy i umieścić je w małej, płytkiej misce w jednej warstwie. Nie martw się, jeśli nie są wspaniałe, ponieważ i tak będziesz je rozprowadzał na grzankach później.
Na wierzch wlać 2 łyżki oliwy i równomiernie posypać tymiankiem i pieprzem. Najlepiej marynować je w lodówce na kilka godzin, ale jeśli nie masz czasu, po prostu odstawić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania reszty sałatki.
Rozgrzej piekarnik lub Toster do temperatury 204°. pokrój plastry bagietki pokrojonymi bokami ząbka czosnku i posmaruj je pozostałą łyżeczką oliwy z oliwek.
Piec w małej, płytkiej patelni do pieczenia, aż lekko rumiane na brzegach, o 10 protokół.
Lekko ostudzić. Następnie posmaruj każdą grzankę po jednej rundzie koziego sera; skrop na wierzchu trochę marynaty. Wróć do piekarnika na około 5 minut, aż kozi ser będzie ciepły.
W międzyczasie dokładnie umyć eskarole, cykorię i endywię. Rozerwij eskarole i cykorię na kawałki wielkości ugryzienia; pokrój endywię w poprzek, odrzucając koniec korzenia. Wrzucić razem do dystrybucji. Po powrocie grzanki do piekarnika z kozim serem na nich, wlać trochę oliwy Vinaigrette na sałatkę trochę na raz i wrzucić, zastrzegając trochę dressing do mżawki nad grzankami. Podzielić sałatkę na cztery talerze, udekorować każdy z croutonem i skropić trochę sosu na każdym croutonie.
Uwaga: Ten vinaigrette staje się lepszy tylko wtedy, gdy leży w lodówce przez kilka dni, więc możesz zrobić to z wyprzedzeniem lub zrobić dodatkowe, jeśli chcesz.
Połącz anchois i czosnek na desce do krojenia. Drobno posiekać je razem, a następnie rozgnieść na pastę z boku noża szefa kuchni.
Przenieść pastę do miski lub małego szklanego słoika z pokrywką.
Dodaj mieloną szalotkę, sok z cytryny i ocet do pasty anchois, doprawić pieprzem i odstawić na dziesięć minut.
Dodać posiekane oliwki, natkę pietruszki i oliwę z oliwek. Zamknąć słoik i wstrząsnąć, aby połączyć lub dokładnie ubić.