Ostry Zaklinacz: jak poradzić sobie z przeciążeniem bakłażana
Ostry Zaklinacz: jak radzić sobie z przeciążeniem bakłażana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną paprykę, cebulę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu, Rześki Zaklinacz: Co To jest Cucuzza, oraz Zaklinacz: Słoik Cezara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i obrać bakłażana i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Na ciężkiej, szerokiej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać seler i cebulę i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, jeszcze minutę.
Wyjąć mieszaninę selera do miski.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać bakłażana i gotować, stale mieszając, aż lekko rumiane w miejscach, o 7 protokół.
Dodaj mieszaninę selera z powrotem do bakłażana na patelni, wraz z pomidorami, oliwki, kapary, ocet, pasta pomidorowa, cukier, oregano, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, przez około 15 minut, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby być smarowane. natkę pietruszki i bazylii wymieszać z dodatkiem soli, pieprzu i octu do smaku.
Podawać w temperaturze pokojowej z prażonymi plasterkami bagietki.