Ostre Żeberka Wieprzowe
Pikantne żeberka wieprzowe to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 54 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz żeberka z tyłu dziecka, piwo, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Ostre Żeberka Wieprzowe, Pikantne Szkliwione Żeberka Wieprzowe, oraz Pikantne żeberka wieprzowe z pikantnym Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce wymieszaj harissę, sok z cytryny i czosnek. Odstawić.
Żeberka opłukać i osuszyć. Użyj tępego noża do masła, aby poluzować cienką papierową membranę, która biegnie wzdłuż spodu, a następnie zdejmij ją palcami. Żeberka natrzeć obficie z obu stron solą i pieprzem, a następnie posmarować na całej powierzchni masą Harissa. Żeberka owinąć w folię i marynować, w lodówce, przez co najmniej 8 i do 24 godzin.
Ustaw grill węglowy lub gazowy na średnie pośrednie ciepło (300 do 350; powinieneś być w stanie trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej najgorętszego obszaru poziomu grilla tylko 4 do 5 sekund).
Umieść żebra, od strony kości w dół, w chłodniejszej części grilla; zamknij pokrywę. Gotować, delikatnie polewając piwem z obu stron co 10 minut (trzymać żebra z boku na dół), aż żebra będą miękkie i ugotowane, a mięso skurczy się z końców kości, łącznie 40 do 50 minut. Staraj się trzymać pastę harissa na żebrach podczas fastrygowania.
Żeberka podawać na gorąco, z sałatką.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to moje ulubione żeberka wieprzowe. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."