Ostra i pikantna Wołowina z brokułów
Gorąca i pikantna Wołowina z brokułów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 337 kalorii, 22g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz delikatny stek wołowy, pieprz, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Pikantna Sałatka Z Brokułów, Pikantna Sałatka Z Brokułów, oraz Pikantne brokuły z orzeszkami ziemnymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Połącz 1 Łyżkę. każda skrobia kukurydziana i sos sojowy z czosnkiem i cukrem w średniej misce; wymieszać z wołowiną.
W międzyczasie Usuń kwiatuszki z brokułów; pokrój na kawałki wielkości kęsa. Obrać łodygi; pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Połączyć 1 szklankę wody, pozostałe 2 łyżki. sos sojowy, 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej i pokruszony czerwony pieprz w małej misce. Odstawić.
Podgrzać 1 Łyżkę. olej w gorącym woku lub dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać wołowinę i smażyć 1 minutę; usunąć.
Ciepło pozostałe 2 łyżki. olej w tej samej patelni.
Dodać brokuły i cebulę; smażyć 2 minuty.
Posypać 1 Łyżką. podlewać warzywa; przykryć i gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj mieszankę wołowiny i sosu sojowego; gotować i mieszać, aż sos się zagotuje i zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem.