Ossobucco

Ossobucco
Ossobucco wymaga mniej więcej 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 6. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorowej sugocasy, cielęcej kości goleniowej, wina i masła. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Borowiki moczyć przez co najmniej 15 minut w 200 ml wrzącej wody. Nie usuwaj membrany, która trzyma cielęcinę razem, ale przycinaj oczywiście tłuste lub grudkowate kawałki. Obie strony mięsa odkurzyć przyprawioną mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
2
Rozgrzać masło i olej w bardzo dużym Ognioodporne smażyć patelni lub zapiekanka na średnim ogniu. Gdy skwierczenie ustanie, umieścić w cielęcinie i smażyć plastry przez 2-3 minuty z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełożyć mięso na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Wymień patelnię na małym lub średnim ogniu i włóż marchewkę i seler. Delikatnie smażyć przez 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną, następnie podnieść ogień i wlać wino. Bąbelkuj wino wściekle przez 2 minuty, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyłowić zmiękczone borowiki z moczonej cieczy, wycisnąć nadmiar wilgoci i zachować ją. Porcini posiekać z grubsza i dodać do smażonej patelni, wraz z płynem do namaczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać sugocasę lub passatę i wywar, następnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PassataPassata
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
7
Włożyć cielęcinę z powrotem do garnka w jednej warstwie, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień i dusić bardzo delikatnie przez 2 godziny, obracając plastry cielęciny w połowie, aż mięso będzie bardzo miękkie. Ciecz powinna zmniejszyć się do gęstego sosu, ale jeśli nadal jest cienka po 1 -1 godzinach, połowa usunąć pokrywę, aby umożliwić odparowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Podawać z ziarnistym "risotto" (patrz link, po prawej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn