Ossobucco
Ossobucco wymaga mniej więcej 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 6. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorowej sugocasy, cielęcej kości goleniowej, wina i masła. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Borowiki moczyć przez co najmniej 15 minut w 200 ml wrzącej wody. Nie usuwaj membrany, która trzyma cielęcinę razem, ale przycinaj oczywiście tłuste lub grudkowate kawałki. Obie strony mięsa odkurzyć przyprawioną mąką.
Rozgrzać masło i olej w bardzo dużym Ognioodporne smażyć patelni lub zapiekanka na średnim ogniu. Gdy skwierczenie ustanie, umieścić w cielęcinie i smażyć plastry przez 2-3 minuty z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Przełożyć mięso na talerz.
Wymień patelnię na małym lub średnim ogniu i włóż marchewkę i seler. Delikatnie smażyć przez 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną, następnie podnieść ogień i wlać wino. Bąbelkuj wino wściekle przez 2 minuty, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Wyłowić zmiękczone borowiki z moczonej cieczy, wycisnąć nadmiar wilgoci i zachować ją. Porcini posiekać z grubsza i dodać do smażonej patelni, wraz z płynem do namaczania.
Dodać sugocasę lub passatę i wywar, następnie wymieszać.
Włożyć cielęcinę z powrotem do garnka w jednej warstwie, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień i dusić bardzo delikatnie przez 2 godziny, obracając plastry cielęciny w połowie, aż mięso będzie bardzo miękkie. Ciecz powinna zmniejszyć się do gęstego sosu, ale jeśli nadal jest cienka po 1 -1 godzinach, połowa usunąć pokrywę, aby umożliwić odparowanie.
Podawać z ziarnistym "risotto" (patrz link, po prawej).