Orzechowe Kruche
Kruche orzeszki ziemne wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jeśli masz pod ręką wodę, syrop kukurydziany, orzeszki ziemne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 218 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Batony orzechowe kruche z lukrem z masła orzechowego, Orzechowe Kruche, oraz Mom ' s Best Peanut kruche.
Instrukcje
Ułożyć kilka arkuszy folii łyżka gorące orzeszki ziemne kruche na.
W dużej patelni wymieszać cukier, syrop, i woda razem. Gotować na średnim ogniu, regularnie mieszając.
Podgrzewaj, aż mieszanina uzyska twardą konsystencję kulek.
Ciepło do 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu spadła do zimnej wody tworzy sztywną piłkę. Jeśli nie posiadasz termometru cukierkowego, od czasu do czasu trzymaj łyżkę nad mieszaniną, pozwalając jej kapać łyżką. Gdy mieszanka jest na etapie twardej piłki, będzie "włosy" z łyżki, gdy spadnie, wyglądając jak przezroczysta pajęczyna.
Gdy mieszanina jest w twardej konsystencji kulki, dodać surowe orzeszki ziemne. (Pop trochę.) Gdy mieszanina zaczyna się jasne jasne-brązowy, jakby to zaczyna się palić, wyjąć z pieca.
Rozłóż kawałki wielkości kęsa na rozpiętą folię, stale mieszając między każdą parą kawałków.
Mieszaninę można również wylać na rozpiętą folię jako jeden duży kawałek i rozbić na mniejsze kawałki po ochłodzeniu.