Orzech Mocha Torte
Orzech Mocha Torte może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, chipsy czekoladowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1301 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mocha-Tort Orzechowy, Tort orzechowo-jeżyn z masłem Mocha, oraz Tort Mocha.
Instrukcje
Oddzielić jajka: oddzielić jajka na żółtka i białka(zobacz Jak oddzielić jajka). Upewnij się, że w białkach nie ma kawałków skorupki ani żółtka, a miska, której używasz, jest całkowicie czysta, bez pozostałości tłuszczu. Każdy tłuszcz z żółtek lub oleju utrudni pokonanie białek.
Przygotuj patelnie na ciasto: przygotuj dwie 9-calowe patelnie na ciasto. Wyłożyć Patelnie papierem pergaminowym lub papierem woskowym. Lekko posmarować boki patelni (nie Papier).
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F).
Wymieszać zmielone orzechy włoskie i bułkę tartą w małej misce i odstawić.
Żółtka umieścić w misce i ubić na gładką masę. Powoli dodawać 3/4 szklanki białego cukru i dalej ubijać żółtka, aż staną się gęste i blade. (Używam do tego miksera ręcznego.)
Ubij białka, dodaj cukier: mikserem na stojaku ubijaj białka z nasadką ubijającą do spienienia. Powoli maż w 1/4 szklanki białego cukru i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty.
Złóż białka i mieszaninę orzecha włoskiego w mieszaninę żółtkową: gumową szpatułką delikatnie złóż białka w mieszaninę żółtkową, na przemian z mieszaniną orzecha włoskiego.
Piec: łyżkę ciasta do przygotowanych, pergaminowych patelni.
Piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 350 ° F (175°C), aż niewielki odcisk pozostanie po dotknięciu.
Dodać Mocha lukier base: podczas gotowania ciasto przygotować Mocha lukier base.
Umieść 1/2 szklanki białego cukru i 2 łyżki skrobi kukurydzianej do rondla. Podgrzać i stopniowo mieszać z kawą i kawałkami czekolady. Mieszaj w sposób ciągły, aż mieszanina zacznie się gotować i zagęścić dość znacząco.
Nadal mieszać, podczas gdy mieszanina gotuje się na wolnym ogniu przez 1 minutę. Następnie wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i ekstraktem waniliowym, aż dobrze wymieszane.
Niech ostygnie całkowicie. (Możesz włączyć tę bazę mocha do bitej śmietany, gdy mróz ciasto.)
Niech ciasto ostygnie, wyjąć z patelni i usunąć papier:
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić na patelniach przez 10 minut. Uruchom tępy nóż na krawędziach ciast, aby oddzielić go od boków patelni.
Ostrożnie odwróć ciasta na stojaku. Ostrożnie obrać i wyrzucić pergamin lub papier woskowy.
Niech ostygnie całkowicie. Zauważ, że jeśli chcesz zrobić z wyprzedzeniem, możesz najpierw ugotować ciasta, ostudzić do temperatury pokojowej, owinąć folią i zamrozić, aż będziesz gotowy na mróz i służyć.
Uzupełnij lukier: ubijać śmietanę, aż będzie raczej gęsta, tuż przed tym punktem, do którego, jeśli trzymałeś na ubijanie, zamieni się w masło. Pomoże to utrzymać się jako lukier. Po ubiciu, złóż bitą śmietanę i bazę mocha razem.
Może być trochę nakrapiany, a jeśli złożysz go tylko lekko, możesz mieć prawie marmurkowy efekt światła i ciemności z lukrem, jeśli chcesz.
Ułożyć ciasto na półmisku. Frost the top.
Na wierzchu umieścić drugi tort, a wierzch i boki ciasta zamrozić.
Podawać natychmiast lub przechowywać schłodzone do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Torte w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "