Ormiańska Pizza (aka Lahmajoon)
Przepis na pizzę ormiańską (aka Lahmajoon) jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. 70 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz paprykę, pieprz cayenne, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lahmajoon (Pizza Ormiańska), Pizza Ormiańska-Lahmajoun, oraz Lahmahjoon (Ormiańska Pizza).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pulse czosnek w maszynce do mielenia go.
Dodaj cebulę i pulse posiekać, następnie dodać zielony pieprz i pulse posiekać.
Dodać jagnięcinę, koncentrat pomidorowy, pomidory, pietruszka, kminek, cayenne, i sól i pieprz; proces, aż wszystko jest bardzo dobrze posiekane. Konsystencja powinna być mokra i pasty, jak hummus.
Rozłóż cienką warstwę mieszanki mięsa na tortille mączne aż do krawędzi.
Piec bezpośrednio na stojaku piekarnika przez 8 do 10 minut, lub aż krawędzie są rumiane i mięso jest gotowane przez. Jeśli tortilla zacznie nadmuchiwać w piekarniku, pop ją widelcem od góry. Aby podać, wycisnąć trochę cytryny na wierzchu, złożyć pizzę na ćwiartki i jeść z ręki.