Orientalna zupa pikantno-kwaśna
Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska? Orientalna pikantna i kwaśna zupa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sos sojowy, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Kwaśno-Pikantna zupa z krewetek, Pikantna zupa gorąco-kwaśna z wieprzowiną, oraz Serious Heat: Hot & Sour Soup, My Spicy Comfort Food.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać paprykę i cebulę; smażyć około 5 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, bulion warzywny i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia. Niższe ciepło; gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Wymieszaj ocet, płatki czerwonej papryki, sól, pieprz, skrobia kukurydziana, woda i olej sezamowy w małej misce, aż będzie gładka.
Dodaj do zupy ze świeżym groszkiem śnieżnym( jeśli używasz); gotuj przez około 5 minut lub do zgęstnienia i bąbelków.
Dodaj tofu, mrożony groszek śnieżny (jeśli używasz) i kasztany wodne. Delikatnie podgrzać.