Orecchiette z pieczoną papryką, rukolą i pomidorami
Orecchiette z pieczoną papryką, rukolą i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orecchiette Z Pieczonymi Pomidorami Winogronowymi I Rukolą, Orecchiette Z Pomidorkami Koktajlowymi I Rukolą, oraz Orecchiette Z Kiełbasą I Pieczoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 10 minut. Obrać i pokroić w 1-calowe paski.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1/4 łyżeczki czosnku; gotować 30 sekund.
Dodaj paprykę i pomidory na patelni; gotować 4 minut lub aż pomidory będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Pozostałe 3/4 łyżeczki czosnku, ocet i kolejne 5 składników (przez czarny pieprz) połączyć w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Dodaj mieszaninę makaronu i oleju do mieszaniny papryki w patelni; wrzucić dobrze do herbu. Lekko schłodzić. Wymieszać z rukolą. Każdą porcję doprawić serem.
Wino Uwaga: świeże letnie warzywa łączą się w Orecchiette z pieczoną papryką, rukolą i pomidorami, dzięki czemu jest dobrym kandydatem na wytrawne wino ros. Z jagodami i smakami wiśni Bing i jasną kwasowością, Bonterra Ros 2008 ($14) z Kalifornii, jest doskonałym przykładem tego, jak ros uzupełnia kwasowość i owocowość pomidorów. To wino ma również lekko ziołowy Brzeg, przypominający herbes de Provence. -- Jeffery Lindenmuth