Orecchiette z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym
Orecchiette z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 23,25 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 214g białka, 113g tłuszczu, oraz w sumie 2310 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać orecchiette, ser, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym, Karmelizowana tarta z cebulą i pieczarkami z serem pleśniowym, oraz Slidery Z Balsamiczną Karmelizowaną Cebulą I Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej roztop masło z 2 łyżkami oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając często, aż dobrze rumiane, o 25 protokół.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni i zmniejsz ogień do umiarkowanego. Kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i dodajemy do patelni wraz z rozmarynem. Gotować kurczaka do brązowego, o 5 protokół. Włączyć i gotować, aż prawie gotowe, o 3 minuty dłużej.
Dodać czosnek. Gotować, mieszając, przez 30 sekund. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i pozostawić na parze przez 5 minut.
Pokroić kurczaka w plastry 1/4 cala.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować orecchiette aż tylko gotowe, o 15 protokół. Rezerwy około 1/4 szklanki wody makaronu.
Odcedzić makaron i wymieszać z 2 łyżkami wody z makaronu, cebulą, kurczakiem z sokami z patelni, serem pleśniowym i pozostałym 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Jeśli makaron wydaje się suchy, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu. Rekomendacja wina: cebula i ser napędzają wybór wina do tego dania. Lżejsze czerwone wino z regionu Piemontu we Włoszech, takie jak wino oparte na winogronach barbera lub dolcetto, ma wagę i kwasowość, aby sprostać słodkim i słonym smakom.