Orecchiette z bułką tostową
Orecchiette z bułką tartą tosty może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 889 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka prosciutto, przyprawione bułki tartej, sól morska i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Orecchiette z jarmużem i bułką tartą, Veggie Orecchiette z bułką tartą, oraz Orecchiette Z Kalafiorem, Bułką Tartą, Pancettą I Pepitos.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku zagotuj 6 ćwiartek osolonej wody. Makaron gotować aż al dente, o 8 protokół.
Tymczasem w średniej wielkości patelni saute rozgrzać olej do ogrzania. Ponieważ bułka tarta będzie szybko gotować, nie chcesz dodawać ich do gorącej patelni, w przeciwnym razie mogą się palić.
Dodać bułkę tartą i ciągle mieszać. Doprawić lekko solą i pieprzem, ponieważ smakowe bułki tartej mogą już mieć przyprawy.
Saute przez około 2 minuty.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Makaron odcedzić w durszlaku. Pracując szybko, dodaj makaron do patelni saute i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać parmezan i posiekaną prosciutto.
Wlać do dużej miski i udekorować posiekaną natką pietruszki.