Gulasz jagnięcy z zielonymi Chili, kolendrą i groszkiem

Gulasz jagnięcy z zielonymi Chili, kolendrą i groszkiem
Gulasz jagnięcy z zielonymi Chilami, kolendrą i groszkiem to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz trzecie przez rzeźnika, Serrano chiles, pora, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chorwacki Gulasz Z Jagnięciną / Wołowiną Z Zielonym Groszkiem, Żeliwne domowe frytki z pieczonym Zielonym Chiles, kolendrą, zieloną cebulą, Radicchio i kremowym sosem czosnkowym, oraz Fasolka szparagowa z jajkami, chili i kolendry.

Instrukcje

1
Przyciąć mięso z jak największej ilości tłuszczu i ścięgien.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
2
Wymieszać imbir i pastę czosnkową razem; natrzeć na mięso i pozostawić w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
ImbirImbir
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Włóż pory do dużej miski z wodą, pokręć je wokół, a Brud niech opadnie. Po kilku minutach wyciągamy pory z wody i wkładamy durszlak do drenażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
W głębokim, ciężkim 12-calowym. garnek lub 12-in. patelnia z bokami co najmniej 2 w. wysoki, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Dodaj chiles. Gdy zaczną wyglądać jak pęcherze, dodaj nasiona kminku; mieszaj przez kilka sekund, a następnie dodaj pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Papryka ChiliPapryka Chili
PorPor
6
Zmniejszyć ogień do medium i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną, o 10 protokół. Mieszankę porów wciskamy na bok i dodajemy mięso, stale podrzucając tak, aby zmieniała kolor bez przypalania i przyklejania się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj rozpryski wody w razie potrzeby, aby rzeczy nie przyklejały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Wlać około 7 szklanek wody (lub tyle, aby prawie pokryć jagnięcinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
9
Dodaj 1 łyżeczkę. sól, kurkuma (jeśli używasz) i 2 szklanki kolendry. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do utrzymania na wolnym ogniu, przykryć, i niech gotować mięso, aż topi się miękko, ale nie w strzępach, 1 1/2 do 2 godzin. Smak soli i odtłuścić nadmiar tłuszczu z sosu (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
SOSSOS
MięsoMięso
SólSól
10
Tuż przed podaniem przełożyć golonki na talerz i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół. Powrót trzciny do patelni, dodać groszek, przykryć, i gotować, aż do ogrzania, o 5 protokół. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki kolendry i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SOSSOS
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn