Opiekany jęczmień i szparagi "risotto"

Opiekany jęczmień i szparagi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tosty z jęczmienia i szparagów "risotto". Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 577 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, bulion warzywny, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jęczmienne "Risotto" ze szparagami i Shiitakes, Risotto jęczmienne z karczochami i szparagami, oraz Risotto jęczmienne ze szparagami i parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szparagi gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będą chrupiące-miękkie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
Przełożyć do miski z lodowatą wodą i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Drenaż. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
5
Jęczmień wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż lekko tosty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Przenieść jęczmień do miski. Roztopić masło w tym samym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Dodać jęczmień i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
9
Dodaj 2 szklanki bulionu; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
10
Wymieszać w 2 1/2 szklanki bulionu i gotować na wolnym ogniu do wchłonięcia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Dodaj 3 szklanki bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki i kremowy, ale nadal lekko twardy do zgryzienia, często mieszając i dodając więcej bulionu, jeśli mieszanina jest sucha, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
BulionBulion
12
Dodać pomidory i szparagi; mieszać do ogrzania przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PomidorPomidor
13
Wymieszać z serem, rukolą i skórką cytrynową. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
RukolaRukola
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn