Opatrunek Agrodolce
Opatrunek Agrodolce wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 241 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.23 za porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z melona i koziego sera z sosem Agrodolce, Sałatka Agrodolce, oraz Prażona Cebula Agrodolce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić 3 łyżki cukru w 1-do 1 1/2-Quart patelni; wstrząsnąć patelni często na dużym ogniu (nie mieszać), aż cukier jest skroplony i bursztynowy kolor, o 3 protokół.
Wyjąć z ognia i dodać 3/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina i 3 łyżki octu balsamicznego (mieszanina energicznie bąbelkuje, a cukier twardnieje). Powrót do wysokiej temperatury i dodać 2 łyżeczki mielonego czosnku, 3/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 3/4 łyżeczki posiekanych świeżych lub suszonych liści rozmarynu i 1/2 łyżeczki soli. Często mieszaj, aż karmelizowany cukier ponownie się rozpuści i mieszaninę zmniejsza się do około 3/4 szklanki, około 5 minut.
Odstawić na co najmniej 2 godziny.
Wlać przez drobny sitko ustawione na małej misce.
Ubij 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 2 łyżeczki świeżego soku z limonki.