Ooey-Lepkie Bułeczki Cynamonowe
Ooey-lepkie bułeczki cynamonowe wymagają z grubsza 3 godziny od początku do końca. Na 41 centów za porcję, dostaniesz poranny posiłek, który serwuje 15. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. 10709 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, brązowy cukier, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Ooey-Lepkie Bułeczki Cynamonowe, Make-Ahead Ooey-Lepkie Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie, Ooey, Lepkie Rolki Cynamonowe Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić 1 łyżeczkę cukru i drożdży w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół. Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Wymieszać w 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki masła i soli; mieszać do rozpuszczenia.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży, mieszaninę mleka, jajka i 1 1/2 szklanki mąki; dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Podczas gdy ciasto rośnie, roztopić 3/4 szklanki masła w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać 3/4 szklanki brązowego cukru, ubijając na gładką masę.
Wlać do natłuszczonej patelni do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Dno patelni posypać 1/2 szklanki orzechów pekan; odstawić. Roztopić pozostałe masło; odstawić.
Połączyć pozostałe 3/4 Puchar brązowy cukier, 1/2 Puchar pekan, i cynamon; odstawić.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię, zwinąć w prostokąt o wymiarach 18x14 cali.
Posmarować 2 łyżkami roztopionego masła, pozostawiając 1/2 cala granicy odkryte; posypać brązowym cukrem mieszaniny cynamonu. Zaczynając od długiego boku, ciasno zwinąć, szczypając szew do uszczelnienia.
Posmarować pozostałymi 2 łyżkami masła. Ząbkowanym nożem pokroić na 15 sztuk; w przygotowanej patelni umieścić wycięte bokiem w dół. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia objętości. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut, aż się zarumieni.
Ostudzić na patelni przez 3 minuty, a następnie odwrócić na półmisek. Pozostałe nadzienie zeskrobać z patelni na rolki.