Omlet ze szparagami, Gruyere i estragonem
Szparagi, Gruyere i suflet z estragonu mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 465 kalorii, 29g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grubo gruyere, masło, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi, Gruyère i suflet z estragonu, Omlet Sufletowy Z Kozim Serem, Szparagami I Szynką, oraz Tarta szparagowa, Por i Gruyere w estragonie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W 10-calowej patelni non-stick gotować szparagi w osolonej wodzie na pokrycie 3 do 5 minut, lub aż będzie po prostu przetargu.
Szparagi odsączyć, wstrząsnąć w lodowatej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Na patelni, gotować cebulę z solą i pieprzem, do smaku, w 1 łyżka masła na umiarkowanym ogniu, często mieszając, przez 5 minut, lub aż cebula jest złoty, i przenieść mieszaninę do miski. W tej samej patelni, rozgrzać szparagi aż do ogrzania.
Dodać szparagi do cebuli.
Wytrzyj tę samą patelnię i podgrzać pozostałe 1/2 łyżka masła na umiarkowanym ogniu, aż się stopi, przechylając patelnię do pokrycia go z masłem, i usunąć go z ognia.
W misce ubić żółtka z mąką, solą i pieprzem, do smaku, aż mieszanina będzie gęsta i w kolorze cytrynowym.
Do żółtek dodać cebulę i szparagi.
W innej misce z mikserem elektrycznym, ubić białka ze szczyptą soli, aż po prostu trzymać sztywne szczyty, złożyć je do mieszaniny żółtka delikatnie, ale dokładnie, i wlać mieszaninę jaj na patelni, rozłożenie go równomiernie. (Jeśli uchwyt patelni jest plastikowy, owinąć go w podwójną grubość folii.)
Upiec omlet na środku piekarnika przez 7 minut lub do momentu, aż zostanie nadmuchany i prawie ugotowany. Łyżka Gruyere i estragonu, szczypta soli i pieprzu na środku omletu, a łopatką złóż omlet na pół, aby zamknąć nadzienie.
Upiec omlet na środku piekarnika jeszcze przez 1 minutę lub do czasu, aż ser się roztopi i omlet zostanie ugotowany.