Omlet z wytłoczonym kawiorem i kwaśną śmietaną
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Omlet z tłoczonym kawiorem i kwaśną śmietaną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 33g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $12.53 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, szczypiorek, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kawior na Pumperniklu z kwaśną śmietaną, Czerwona cebula, śmietana i kawior Quesadillas, oraz Blini ziemniaczane ze śmietaną i kawiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj kawior między dwoma arkuszami folii z tworzywa sztucznego do prostokąta o grubości 5 na 8 cali o grubości 1/8 cala.
Przetnij połowę na paski 1/2 cala. Pozostały kawior drobno pokroić w kostkę i przełożyć do małej miseczki. Wymieszać z kwaśną śmietaną i szczyptą szczypiorku.
W małej misce ubić jajka, aż się spienią i doprawić solą i pieprzem. W 6-calowej patelni nonstick, roztopić masło na dużym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodać jajka i stale mieszać żaroodporną gumową szpatułką, potrząsając patelnią, aż jaja są ustawione, ale nadal wilgotne.
Z ognia, wlać mieszaninę kwaśnej śmietany przez środek jajka. Wstrząsnąć patelnię poluzować omlet, a następnie złożyć jedną trzecią jaj nad nadzieniem. Przechyl patelnię i obróć omlet na talerzu, składając go na siebie, gdy przechylasz.
Udekorować paskami kawioru, posypać pozostałym szczypiorkiem i podawać od razu.