Omlet z truskawkami
Przepis omlet z truskawkami można zrobić w około 40 minut. Ten hor d ' oeuvre ma 364 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. 152 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu wanillanowego, do 8 truskawek, cukru pudru i ciężkiej śmietany. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 39%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Omlet z truskawkami, Włoski Omlet, oraz Mój Ulubiony Omlet.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W przypadku truskawek: w małej misce wymieszaj truskawki, cukier granulowany i ocet. Pozostaw mieszaninę na 15 minut. Odcedź przed użyciem.
Ubij jajka, cukier granulowany, śmietanę i sól, aż będą gładkie w średniej misce. Dodaj miętę.
Rozgrzej masło i olej na średnim ogniu na 10-calowej patelni nieprzywierającej.
Dodaj mieszankę jajeczną i gotuj, aż prawie zestali się, około 4 minut. Nałóż mieszankę truskawek na środek omletu. Złóż brzegi omletu na truskawkach. Gotuj, aż masa jajeczna stwardnieje, 3 do 4 minut.
W przypadku bitej śmietany: ubij śmietanę, cukier puder i wanilię w dużej misce, aż śmietana utrzyma sztywne szczyty.
Omlet pokroić w plastry i podawać z bitą śmietaną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Butelka Le Grand Courtage rosé Brut Bedazzled z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Rose Brut Bedazzled Butelka]()
Le Grand Courtage Rose Brut Bedazzled Butelka
Jasne aromaty i smaki świeżej truskawki i maliny łączą się z nutami bzu i fiołków. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości ze smakami dzikich jagód i granatu wraz z delikatnymi nutami kwiatowymi. To Brut różowe uzupełnia szeroką gamę potraw, od pikantnych po słodkie. Spróbuj z pikantnymi daniami azjatyckimi, risotto, BBQ, wołowiną, jagnięciną, kaczką, kurczakiem, prosciutto, owocami morza, pizzą, miękkim serem (jak brie lub koza), sernikiem, crème brulée, Truskawkowym ciastem i ciastem jagodowym. Wymieszaj ze świeżym sokiem grejpfrutowym, aby uzyskać orzeźwiający napój brunchowy lub dodaj pływak do koktajlu na bazie ginu.Mieszanka: Chardonnay zapewnia głębię i strukturę, a Ugni Blanc zapewnia naturalną kwasowość i świeżość. Lekki Gamay nadaje wyrazisty owocowy wyraz i gładką konsystencję. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Beaujolais.