Omlet hiszpański z ziemniakami i Chorizo
Przepis hiszpański omlet z ziemniakami i Chorizo może zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 15 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 528 kalorii, 28g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak i chorizo Romesco z hiszpańskimi ziemniakami i kapustą, Habas Con Chorizo (Hiszpańskie Chorizo Z Bobem), oraz Omlet Hiszpański.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać żółtą cebulę i gotować przez 5 protokół.
Dodać chorizo, ziemniaki, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować, przykryty, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Wlać jajka na patelni i wymieszać, aby rozprowadzić składniki.
Posypać Manchego i przenieść do piekarnika.
Upiec omlet, aż nadmuchany i brązowy na brzegach i nóż wychodzi czysty, o 15 protokół.Sałatę i czerwoną cebulę podzielić między poszczególne talerze i skropić pozostałą oliwą.
Omlet pokroić w kliny i podawać z sałatką.Wskazówka: Ten hiszpański omlet jest pyszny, podawany na zimno jako przystawka. Użyj foremki do ciastek lub kieliszka, aby pociąć jeden na kawałki wielkości kęsa.