Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem

Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem
Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwą Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 40g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cukier granulowany, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym, oraz Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką.

Instrukcje

1
Obierz tuńczyka i zmiażdż ząbek czosnku i szczyptę soli na pastę, albo moździerzem i tłuczkiem, albo przez mielenie, a następnie tłuczenie nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Połączyć pastę czosnkową, rozmaryn, 1 łyżeczka. sól i pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodaj tylko tyle oleju, aby włączyć mieszankę przypraw do gładkiej pasty, o 1/2 łyżeczki. Pocierać pastę nad tunait będzie rzadki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Odstawić tuńczyka w temperaturze pokojowej na około godzinę.Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 107°.Zmierz grubość steków z tuńczyka i dodaj tę samą głębokość oleju do patelni 10-calowej z prostą stroną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podgrzać na małym ogniu, aż olej osiągnie 49°, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Steki z tuńczyka włóż do oleju w jednej warstwie i natychmiast przenieś patelnię do piekarnika. Kłusować, aż kilka małych białawych kropelek wzniesie się na powierzchnię tuńczyka, a środek ryby jest różowy, 25 minut. Dodać vinaigrette podczas kłus rybnych, połączyć pietruszkę, kapary, oliwki, czosnek, ocet, i cukier w blenderze i blendować do grubej czystej. Przy włączonym silniku wlej oliwę z oliwek przez otwór w pokrywie blendera i wyczyść do momentu włączenia. Smak soli (może nie trzeba) i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Przenieś tuńczyka do stojaka z drutu, aby odcedzić na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Podawać z vinaigrette łyżką na każdym steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
Kalorie
1
500, tłuszcz
2
36, Kalorie Tłuszczowe
1
320, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
40, Tłuszcz Jednonienasycony
4
23, węglowodany
5
540, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
2, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn