Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem

Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwą Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 40g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cukier granulowany, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym, oraz Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką.
Instrukcje
Obierz tuńczyka i zmiażdż ząbek czosnku i szczyptę soli na pastę, albo moździerzem i tłuczkiem, albo przez mielenie, a następnie tłuczenie nożem.
Połączyć pastę czosnkową, rozmaryn, 1 łyżeczka. sól i pieprz w małej misce.
Dodaj tylko tyle oleju, aby włączyć mieszankę przypraw do gładkiej pasty, o 1/2 łyżeczki. Pocierać pastę nad tunait będzie rzadki.
Odstawić tuńczyka w temperaturze pokojowej na około godzinę.Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 107°.Zmierz grubość steków z tuńczyka i dodaj tę samą głębokość oleju do patelni 10-calowej z prostą stroną.
Podgrzać na małym ogniu, aż olej osiągnie 49°, 2 do 3 minut.
Steki z tuńczyka włóż do oleju w jednej warstwie i natychmiast przenieś patelnię do piekarnika. Kłusować, aż kilka małych białawych kropelek wzniesie się na powierzchnię tuńczyka, a środek ryby jest różowy, 25 minut. Dodać vinaigrette podczas kłus rybnych, połączyć pietruszkę, kapary, oliwki, czosnek, ocet, i cukier w blenderze i blendować do grubej czystej. Przy włączonym silniku wlej oliwę z oliwek przez otwór w pokrywie blendera i wyczyść do momentu włączenia. Smak soli (może nie trzeba) i odstawić.
Przenieś tuńczyka do stojaka z drutu, aby odcedzić na kilka minut.
Podawać z vinaigrette łyżką na każdym steku.
40, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019