Oliwa z oliwek-duszone karczochy i Soffrito
Oliwa z oliwek-duszone karczochy i Soffrito może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.25 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka selera, cebula kopru włoskiego, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Karczochy Duszone W Cytrynie I Oliwie Z Oliwek, Karczochy duszone w cytrynie i oliwie z oliwek, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto.
Instrukcje
Pokrój 2 cytryny na pół, wyciśnij sok do wody i wrzuć cytryny do wody. Obrać twarde zewnętrzne liście z karczochów.
Odciąć końce łodygi; przyciąć około 1/2 cala od każdej góry.
Przycięte karczochy przeciąć na pół wzdłuż; natychmiast umieścić w przygotowanej wodzie.
Rozgrzać oliwę w dużym nieaktywnym garnku na średnim ogniu. Wmieszać koper włoski i kolejne 5 składników. Pozostałą cytrynę pokroić w plasterki, usunąć nasiona i umieścić w mieszaninie kopru włoskiego. Wymieszać z solą i pieprzem. Przykryć i gotować 15 minut.
Odcedzić karczochy i dodać do mieszanki kopru włoskiego. Przykryć i gotować, często mieszając, przez 30 minut lub aż karczochy będą miękkie.
Usunąć liść laurowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z łyżką szczelinową.