Old-Fashioned Caramel Layer Cake
Old-Fashioned Caramel Layer Cake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis deser. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz margarynę, cukier puder, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Old-Fashioned Caramel Layer Cake, Old-Fashioned Orange Layer Cake, oraz Old Fashioned Chocolate Layer Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania; wsypać 1 łyżkę mąki.
Ubić cukier granulowany i 1/2 szklanki masła na średniej prędkości miksera do dobrze wymieszanego (około 5 minut).
Dodać jajka i białka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Lekko łyżka 2 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 2 1/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, i sól; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru na przemian z 1 1/4 szklanki mleka, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Wymieszać 2 łyżeczki wanilii.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Ostrożnie odkleić papier woskowy; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować lukier, połącz brązowy cukier i następne 4 składniki (brązowy cukier przez sól) w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do grubości (około 5 minut), mieszając od czasu do czasu.
Dodać cukier puder i 2 1/2 łyżeczki wanilii; ubić na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka i lekko ciepła. Schłodzić 2 do 3 minut (lukier będzie cienki, ale zgęstnieje, gdy stygnie).
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; łyżka 1/2 szklanki lukier na warstwę ciasta rozłożenie na pokrycie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta. Mróz góry i boki ciasta. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.