Okrągły stek sauerbraten
Sauerbraten z okrągłego steku wymaga około 6 godzin i 50 minut od początku do końca. Za 1,23 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 406 kalorii . Wiele osób wypróbowało ten przepis, a 136 z nich stwierdziło, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką cebulę, mieszankę do sosu pieczeniowego, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie to hit na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Jest to dostarczane przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 79% , co jest solidne. Podobne przepisy to: Stek z antrykotu ze szparagami , Stek z antrykotu w sosie grzybowym i Azjatycki stek z antrykotu .
Instrukcje
W wolnowarze o pojemności 5 qt wymieszaj mieszankę sosu, brązowy cukier, 2 szklanki wody, cebulę, ocet, sos Worcestershire i liście laurowe.
Posyp wołowinę solą i pieprzem; wmieszaj do sosu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do miękkości mięsa.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do masy wołowej. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 30 minut lub do zgęstnienia. Wyrzuć liście laurowe.