Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami

Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami
Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sake, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany łosoś Takashi Yagihashi i schłodzony Somen z sosem Ponzu, Okoń czarnomorski z marokańskimi warzywami i sosem Chile, oraz Projekt: mrożony makaron somen z kurczakiem i warzywami z pikantnym imbirowym sosem sezamowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić bulion i zwrócić go do rondla. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W rondlu z wrzącą wodą, gotować somen do miękkości, ale nadal lekko żucia, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Rozgrzać olej w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać shiitakes, groszek śnieżny, kapustę, kiełki fasoli, daikon, cebulę i marchewkę i lekko doprawić solą i pieprzem. Stir-smażyć na dużym ogniu, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać olej sezamowy i sos sojowy; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
7
Filety doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Rozgrzać olej na dużej patelni, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj rybę, skórkę w dół, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż skóra jest chrupiąca, o 4 protokół. Włączyć filety i gotować, aż tylko nieprzezroczyste przez cały, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Doprowadzić bulion do wrzenia. Podsmaż warzywa na dużym ogniu, aby je rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
11
Włóż makaron do 4 płytkich miseczek do zupy i zalej je wrzącym bulionem. Łyżka warzyw na makaron i top z ryb, skórki do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Posypać szczypiorkiem, bazylią, kolendrą i sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana bazyliaposiekana bazylia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony czarny sezamprażony czarny sezam1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona marchewkacienko pokrojona marchewka22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuszczypiorek mielonyszczypiorek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana kolendraposiekana kolendra1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezapałki do rzodkiewki daikonzapałki do rzodkiewki daikon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony obrany świeży imbircienko pokrojony obrany świeży imbir11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejjalapeñojalapeño1inch8 - przez kombu (wodorosty morskie)8 - przez kombu (wodorosty morskie)3zdanieświeża trawa cytrynowa, cienko pokrojona w poprzekświeża trawa cytrynowa, cienko pokrojona w poprzek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemung-kiełki fasolimung-kiełki fasoli2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona kapusta Napadrobno rozdrobniona kapusta Napa170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemakaron somenmakaron somen1małecebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzujapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z okonia czarnego, ze skórąfilety z okonia czarnego, ze skórą1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoAzjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone czapki z grzybami shiitakecienko pokrojone czapki z grzybami shiitake2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek śnieżny, pokrojony wzdłużnie o grubości 1/2 calagroszek śnieżny, pokrojony wzdłużnie o grubości 1/2 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala11 łyżka suszonego oregano1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn