Ognisty Kurczak Z Papryką
Ognisty pieprz kurczak wymaga około 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 330 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać gotowanie wina, zielona cebula, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 28%. Spróbuj Ognista zupa z czerwonej papryki i pomidorów, Fiery Nadziewane Cherry Pepper Przekąski, oraz Szaszłyki z polędwicy z grillowanym warzywnym kuskusem i ognistym sosem pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 1 łyżeczkę wina do gotowania i 1/2 łyżeczki soli w misce; dodać kurczaka i wymieszać do pokrycia. Pozostawić do marynowania 2 do 3 minut.
Umieść marynowanego kurczaka w dużej, zamykanej plastikowej torbie ze skrobią kukurydzianą i wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku lub dużej patelni na dużym ogniu. Smażyć kurczaka na oleju, aż zacznie chrupać na brzegach, 7 do 10 minut.
Wyjąć kurczaka do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć. Rezerwa 2 łyżki oleju, odrzucając resztę.
Podgrzej zarezerwowany olej w woku na średnim ogniu; ugotuj i wymieszaj czosnek, imbir i zieloną cebulę w oleju, aż będzie pachnący, około 1 minuty.
Dodaj zielone chili, pokruszone suszone chili, i pieprz Szechuan; kontynuować smażenie o 20 sekund więcej. Powrót kurczaka do wok; wymieszać w sosie sojowym, 2 łyżeczki gotowania wina, cukru i 1/2 łyżeczki soli, aż dokładnie połączone.
Zdjąć z ognia i podawać natychmiast.