Ognisko Chili w holenderskim piekarniku

Ognisko Chili w holenderskim piecu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 535 kalorii, 40g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 363 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, łopatka wieprzowa, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ognisko Malina Podwójne Holenderskie Dziecko, Ognisko (lub piekarnik) papryka Jack i boczek ziemniaki, oraz Holenderski Piec Brukowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczoną fasolę opłukać i odsączyć.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na gorących węglach, aż do palenia.
Dodać połowę wieprzowiny i gotować, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Przełożyć do dużej miski i powtórzyć z pozostałą połową wieprzowiny.
Przenieść drugą porcję do miski z pierwszą porcją.
Dodaj kiełbasę do garnka i gotuj, rozbijając ją drewnianą łyżką, aż nie będzie już surowa. Powrót mięsa do garnka z kiełbasą i dodać cebulę, jalapeño, chili w proszku, kminek, oregano, i połowę kolendry. Gotuj, stale mieszając, aż aromatyczne i cebula zaczną mięknąć, około 4 minut.
Dodaj namoczoną fasolę, pomidory, wystarczającą ilość wody, aby przykryć mięso i fasolę o 2 cale i dużą szczyptę soli(powinna jeszcze smakować niedosezonowana, ponieważ zmniejszy).
Umieść pokrywkę na holenderskim piekarniku i przykryj gorącymi węglami. Pozostawić do ogrzania przez 10 minut, a następnie zerknąć i sprawdzić temperaturę. Płyn powinien być lekko bulgotanie.
Pozostawić do gotowania, aż fasola będzie miękka i kremowa, a mięso będzie całkowicie miękkie, od 3 do 6 godzin w zależności od tego, jak gorąco gotujesz (aby uzyskać najlepsze wyniki, gotuj na bardzo małym ogniu przez długi okres czasu). Sprawdź na garnku, jak gotuje co godzinę lub tak, uzupełnij wodą w razie potrzeby. Po zakończeniu chili, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z pozostałą kolendrą i szalotki.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada