Oeufs en Crustade
Oeufs en Crustade może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtek, masło, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Oeufs En Cocotte With Lox, Oeufs a la Neige, oraz Oeufs au lait dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać piekarnik do 350 stopni F.
Pokroić chleb na cztery 1 ½ -calowe grube plastry i odciąć skorupy tworząc 3 ½ do 4 cala kwadrat. Używając okrągłego noża o średnicy 2 ½ cala, Wytnij okrąg w środku chleba, bez cięcia do końca. Użyj noża do masła, aby zgarnąć i oderwać chleb od środka, tworząc zagłębienie o głębokości około 1 cala. Za pomocą palców rozgnieść wnętrze zagłębienia, tworząc twardą podstawę.
Wymieszać masło i lekko zmiksowany ząbek czosnku razem w małej misce, pozostawić do zaparzenia około 15 minut.
Posmaruj masło na całym chlebie, ze wszystkich stron wewnątrz i na zewnątrz.
Umieść koralik bezpośrednio na stojaku piekarnika ustawionego w pozycji środkowej.
Żółtka i sok z cytryny umieścić w małym rondlu ustawionym na bardzo małym ogniu.
Ubijać w sposób ciągły, dodając masło kawałek po kawałku, aż powstanie zagęszczony SOS. Unikaj zbyt dużo ciepła lub jaj będzie jajeczkować. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien być wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, ale nadal płynąć swobodnie po wylaniu. W razie potrzeby dostosuj konsystencję z wodą.Jajka w koszulce: doprowadzić patelnię wody do wrzenia. Rozbij jajko do małej miski, zmniejsz ogień i wsuń jajko do gotującej się wody. Za pomocą łyżki delikatnie przewracaj nienaruszone jajko raz lub dwa razy, aby upewnić się, że nie przykleja się. Kłusować jajko w wodzie około 3 do 3 ½ minuty, a następnie ostrożnie wyjąć jajko łyżką szczelinową . Pozostawić do osuszenia na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem. Przyciąć jaja o szorstkich krawędziach, jeśli chcesz. Powtórz jeszcze 3 razy.Delikatnie umieść gotowane jajko w każdej kuście. Łyżka trochę sosu holenderskiego na jajka i udekorować świeżymi liśćmi tymianku.