Obiad z kiełbasą i warzywami na patelni
Obiad z kiełbasą i warzywami na patelni zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 455 kalorii , 21 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,33 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką młody szpinak, kiełbaski z kurczaka, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 71% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Obiad z enchilady na patelni , włoska zupa z kiełbasą i warzywami oraz nadziewany omlet BLD - śniadanie, lunch, kolacja są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni o średnicy 12 cali rozgrzej olej na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj kiełbasę i cebulę; smaż i mieszaj, aż kiełbasa się zrumieni, a cebula zmięknie.
Dodaj czosnek i płatki papryki; smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj ziemniaki, kukurydzę, bulion i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 12-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj szpinak i gotuj, aż zwiędnie.