Oaxacan Grillowana Kukurydza
Oaxacan grillowana kukurydza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, kłosy kukurydzy, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kukurydza Oaxacan Z Grilla, Oaxacan Negroni, oraz Oaxacan Tacos.
Instrukcje
Zdjąć łuski kukurydzy i usunąć jedwab.
Ułożyć łuski z powrotem na kukurydzy i moczyć w dużych miseczkach wypełnionych zimną wodą przez 30 minut.
Rozgrzej grill gazowy do medium.
Kukurydzę odcedzić na papierowych ręcznikach i osuszyć, usunąć łuski i równomiernie posmarować masłem.
Połóż łuski z powrotem na kukurydzy i związać końce sznurkiem kuchennym, aby utrzymać się na miejscu. Ułóż kukurydzę płasko na grillu z końcami sznurka z dala od bezpośredniego ognia i gotuj, często obracając się, aż do miękkości, 20 do 25 minut.
Odetnij Sznurek i ściągnij łuski.
Rozprowadzić majonez na każdym uchu, a następnie posypać proszkiem chili i parmezanem.
Podawać z limonką oraz solą i pieprzem do przypraw.