NY Strip Steak z sosem estragonowym
NY Strip Steak z sosem estragonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 121 g tłuszczu, oraz w sumie 1444 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, sok z cytryny, przyprawioną sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, Stek w paski z sosem Rozmarynowo-czerwonym winem, oraz Marynowane steki z sosem Stekowym D. I. Y. dla podobnych receptur.
Instrukcje
W wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie, połącz olej, sok z cytryny, czosnek, sos Worcestershire i pieprz; dodaj steki do torby. Wycisnąć powietrze z worka i szczelnie zamknąć. Obróć torbę kilka razy, aby rozprowadzić marynatę.
Umieść torbę w misce i przechowywać w lodówce 30 minut, obracając torbę od czasu do czasu.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Usuń steki z marynaty, odrzucając marynatę.
Miejsce 3 steki w gorącej patelni; gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij steki na talerz i utrzymuj ciepły proces powtarzania z pozostałymi 3 stekami. Top każdy stek z 1 do 2 łyżki estragonu topnienia sosu.
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego; dodaj wszystkie składniki i proces do gładkiej. Przykryć i schłodzić.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah