Nugat w czekoladzie z suszonymi morelami
Nugat zanurzony w czekoladzie z suszonymi morelami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 2 minuty. Mieszanka moreli, półsłodkie chipsy czekoladowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Morele Suszone Zanurzone W Czekoladzie, Morele Zanurzone W Czekoladzie, oraz Chrupiące Morele W Czekoladzie.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: termometr candy
Spray 9 przez 5-calowy bochenek patelni z warzyw gotowania sprayu. Wyłożyć dno i boki patelni woskowanym papierem, umożliwiając zwis papieru o 2 cale z każdej strony. Lekko spryskaj woskowany papier wewnątrz patelni.
W rondlu 2-quart, połączyć cukier, wodę i miód na małym ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż syrop zmieni kolor na bursztynowy i rejestruje 315 stopni F na termometrze cukierków, o 15 do 20 protokół.
Podczas gotowania syropu, w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubijaj białka, aż utrzymają miękkie szczyty, około 2 minut.
Gdy mikser pracuje z małą prędkością, powoli wlewaj syrop do białek. Zwiększyć prędkość do wysokiej i pokonać, aż mieszanina jest bardzo gęsta, około 7 minut. Ubić ekstrakt z wanilii. Złożyć w 1/2 moreli. Za pomocą szpatułki rozpylonej sprayem do gotowania zeskrobać mieszaninę na przygotowaną patelnię bochenka.
Posypać Pozostałe morele na wierzchu. Złóż zwisające kawałki woskowanego papieru na powierzchnię mieszaniny. Przechowywać w lodówce do firmy, około 4 godzin.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowanym.
Usuń woskowany papier z nugatu i wyrzuć. Używając noża natryskiwanego sprayem do gotowania, przeciąć Nugat na pół wzdłuż.
Pokrój każdą połowę na 8 sztuk. Zanurz 1 KONIEC nugatu w roztopionej czekoladzie i połóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut.