Nowy Rok Black - Eyed Peas
Nowy Rok Black-Eyed Peas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 39g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo marchew, liście laurowe, bardzo cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Noworoczne Black - Eyed Peas and Greens, Black-Eyed Peas w zdrowej zupie na noworoczne szczęście, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, marchew i czosnek mielony i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać osuszony groszek, szynkę, wywar z kurczaka i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego, przykryć częściowo i gotować, aż fasola będzie miękka, o 1 1/2 godziny. Obficie doprawić solą i pieprzem i odstawić na 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Pieczywo tostujemy w piekarniku przez około 8 minut, aż będzie złociste.
Lekko posmarować oliwą z oliwek i lekko natrzeć ząbkiem czosnku.
Odcedzić Black-Eyed peas; wyrzucić szynkę i liście laurowe.
Przełożyć groszek do miski. Pozostałą 1/4 szklanki oliwy wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Podawać black-Eyed peas z grzankami czosnkowymi, przechodząc starty ser na stole.