Nowość! New England Clam Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać nowe! New England Clam Chowder a try. Ten przepis służy 6. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, kanadyjski boczek, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj My Best New England Clam Chowder, New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodać boczek Kanadyjski i gotować, często mieszając, aż ostry, 3 do 4 protokół.
Przełożyć boczek na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, cebulę, seler, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do garnka i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 6 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając, przez 1 minutę więcej.
Dodać 1 1/2 szklanki wody, zarezerwowany sok z małży (około 1 1/2 szklanki), ziemniaki i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć garnek i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Mleko, śmietanę i mąkę ubić w misce, aż mąka się rozpuści. Powoli dodaj mieszaninę do garnka, stale mieszając. Podczas mieszania, doprowadzić zupę na wolnym ogniu (nie gotować). Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 8 protokół.
Dodać małże i dusić 2 minuty więcej. Wyrzucić liść laurowy.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Tuż przed podaniem wymieszać z boczkiem.
W porcji: kalorie 312; tłuszcz 8G (nasycony 2g); Cholesterol 66mg; sód 510mg; węglowodany 33g; błonnik 3G; białko 27g