Norweska Śliwkowa owsianka z sosem waniliowym
Norweska Śliwkowa owsianka z sosem waniliowym to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, cukier granulowany, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Owsianka Figowo-Śliwkowa, Owsianka cynamonowa Śliwkowa, oraz Norweski krem z owoców moroszki z lawendą i wanilią.
Instrukcje
Połącz kawałki masła, ½ szklanki cukru granulowanego, brązowy cukier i śmietanę w rondlu 1-quart. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do pełnego wrzenia (5 do 8 minut). Wymieszać wanilią. Odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.Zrób śliwkową owsiankę: posiekaj śliwki na małe kawałki ½ cala, usuwając Pestki w miarę upływu czasu. Miej w pobliżu dużą miskę, aby zebrać miąższ śliwki i sok, który gromadzi się podczas pracy. Śliwki wrzucić z sokiem z cytryny i pozostałe 4 szklanki cukru.
Dodaj sok jabłkowy i zgromadzony sok śliwkowy.
Niech mieszanina siedzieć około dwudziestu minut.Wybierz duży, szeroki garnek o grubym dnie.
Dodać mieszankę śliwek i doprowadzić ją do niskiego, powolnego wrzenia na średnim ogniu. To może zająć pół godziny lub więcej. Nie spiesz się. Mieszaj mieszaninę często skrobając dno garnka, aby upewnić się, że owoce nie przyklejają się ani nie palą. Po osiągnięciu niskiego wrzenia wyreguluj ciepło i pozostaw na wolnym ogniu przez dodatkowe 20-25 minut, odtłuszczając każdą pianę, która rozwija się na wierzchu. Tekstura jest ważna, nie chcesz przegotować lub przesadzić z owocami do tego stopnia, że zbytnio się rozkładają.Przygotować zawiesinę ze skrobi ziemniaczanej. Wyłączyć ciepło i powoli skropić skrobię, cały czas mieszając. Przykryć garnek i odstawić do momentu osiągnięcia temperatury pokojowej. Kasza podawana jest w temperaturze pokojowej z odrobiną sosu waniliowego na każdej porcji.