Nimakayya (cytryna) Pulihora
Przepis Nimakayya (cytryna) Pulihora można przygotować w około 15 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 473 kalorie , 13 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,41 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz pod ręką orzechy nerkowca, gram bengalski, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 83% wyniku , co jest wynikiem znakomitym. pulihora, jak zrobić pulihora (chintapandu pulihora) ,pulihora, jak zrobić pulihora (chintapandu pulihora) i Lemon Charlottes z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni.
Dodaj kolejno orzeszki ziemne, chana dal, urad dal, czerwoną paprykę chili, orzechy nerkowca, nasiona gorczycy, liście curry, zieloną paprykę chili i kurkumę do gorącego oleju w 30-sekundowych odstępach, pozwalając każdemu produktowi krótko się podgotować przed dodaniem Następny. Do mieszaniny wmieszaj sok z cytryny i sól.
Wmieszaj ryż do mieszanki, rozbijając poszczególne ziarna drewnianą łyżką; gotować i mieszać, aż nie pozostaną grudki ryżu, a mieszanina zostanie dokładnie podgrzana.