Nikuman (Baozi)

Nikuman (Baozi)
Need a dairy free hor d ' oeuvre? Nikuman (Baozi) może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, brzuch wieprzowy, SOS oy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Nikuman / Butaman / Bułka Wieprzowa, Mushroom Baozi, oraz Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier, drożdże i proszek do pieczenia wymieszać w misce miksera stojącego, następnie dodać wodę i olej i połączyć. Gdy składniki są połączone, przymocuj miskę do miksera wyposażonego w hak do ciasta i ugniataj, aż ciasto będzie elastyczne i błyszczące. Możesz również wyrabiać ciasto ręcznie, jeśli nie masz miksera.Uformuj ciasto w kulkę i włóż do miski i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Umieścić miskę w ciepłym miejscu i pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż jego podwojenie wielkości (około 1 godziny).Czekając na wyrośnięcie ciasta, wykonaj nadzienie. Podsmażyć cebulę i szalotki z olejem sezamowym na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane. Odłożyć je na cool.In miskę, połączyć brzuch wieprzowy, mieloną wieprzowinę, grzyby shiitake, imbir, sos ostrygowy, sos sojowy, sake, cukier, czarny pieprz, skrobia kukurydziana i białko jaja i dobrze wyrabiać rękami (zalecane są rękawice), dodać schłodzoną cebulę i kontynuować ugniatanie, aż mięso będzie lśniące i dobrze połączone.Rozwałkuj ciasto i rozwałkuj na kłódkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wytnij dziennik na 8 równych kawałków i uformuj każdy kawałek w kulkę. Odłożyć kulki na blasze do pieczenia i przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Pozostawić ciasto na 10 minut.Użyj ostrego noża, aby podzielić nadzienie mięsne na 8 kawałków. Spłaszczyć kawałek ciasta na pergaminie kwadrat, aż będzie o wielkości kawałka papieru, a następnie miarka 1/8 nadzienia mięsa na środku ciasta.Ściśnij jedną krawędź ciasta prawą ręką i przekręć ją w kierunku środka bułki. Lewą ręką przytrzymaj klapkę na miejscu. Powtórz około 10 razy, zawsze podnosząc klapę do lewej ręki i zaciskając razem z poprzednimi klapami. Gotowe bułki przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły. Napełnij parowiec wodą i zagotuj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Umieść kilka bułek w koszu na parowiec, uważając, aby nie przepełnić go, ponieważ bułki będą się rozszerzać. Opuść kosz parowca do garnka z wrzącą wodą. Przykryj parowiec wilgotnym ręcznikiem i przykryj pokrywką. Zapobiega to kondensacji pary na pokrywie i kapaniu na bułki. Złóż zwisające klapy ręcznika z powrotem na pokrywę, aby zapobiec poparzeniu ręcznika. Bułki na parze przez 15 minut. W zależności od konfiguracji parowca może to zająć trochę więcej czasu, więc podziel jeden otwarty na 15 minut, aby upewnić się, że jest gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Podawać nikuman z pikantną musztardą, ostrym sosem lub octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn