Niezawodny Pieczony Indyk

Niezawodny Pieczony Indyk
Niezawodny pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pieprz, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niezawodne żeberka stojące pieczone z sosem z patelni, Niezawodny powolny pieczony kurczak, oraz Niezawodny Indyk Solony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić solankę, w dużej garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia. Wymieszać sól i cukier do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączyć ogień i dodać cebulę, marchew, seler, por, tymianek, liście laurowe, ziarna pieprzu, kolendra i nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, i anyż Gwiaździsty, jeśli jest używany. Wymieszać pozostałe 1 galon zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
KolendraKolendra
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
SolankaSolanka
CukierCukier
TymianekTymianek
WodaWoda
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Niech solanka ostygnie całkowicie, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
3
Spłucz indyka w środku i na zewnątrz zimną wodą. Ostrożnie umieścić indyka w solance. Aby utrzymać indyka zanurzonego w solance, umieść ciężar, taki jak Ciężka Płyta lub pokrywka garnka na wierzchu ptaka. Przechowywać w lodówce przez 72 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć (solankę wyrzucić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
5
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia i natrzeć całą oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Odstawić na 1 godzinę, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
7
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Pieczeń, aż indyk zacznie brązowieć, o 25 protokół. Wyłącz piekarnik do 177° i piec około 10 minut na funt, w sumie 2 do 2 godzin, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części uda czyta160. jak indyk piecze, baste często z soków patelni, z rozmarynu pędzla, Jeśli za pomocą. Jeśli ptak zacznie zbyt mocno ciemnieć, przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć indyka z piekarnika, przełożyć na półmisek i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia33
Magazyn