Niezawodny Pieczony Indyk
Niezawodny pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pieprz, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niezawodne żeberka stojące pieczone z sosem z patelni, Niezawodny powolny pieczony kurczak, oraz Niezawodny Indyk Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić solankę, w dużej garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia. Wymieszać sól i cukier do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączyć ogień i dodać cebulę, marchew, seler, por, tymianek, liście laurowe, ziarna pieprzu, kolendra i nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, i anyż Gwiaździsty, jeśli jest używany. Wymieszać pozostałe 1 galon zimnej wody.
Niech solanka ostygnie całkowicie, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Spłucz indyka w środku i na zewnątrz zimną wodą. Ostrożnie umieścić indyka w solance. Aby utrzymać indyka zanurzonego w solance, umieść ciężar, taki jak Ciężka Płyta lub pokrywka garnka na wierzchu ptaka. Przechowywać w lodówce przez 72 godziny.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć (solankę wyrzucić).
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia i natrzeć całą oliwą z oliwek.
Odstawić na 1 godzinę, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pieczeń, aż indyk zacznie brązowieć, o 25 protokół. Wyłącz piekarnik do 177° i piec około 10 minut na funt, w sumie 2 do 2 godzin, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części uda czyta160. jak indyk piecze, baste często z soków patelni, z rozmarynu pędzla, Jeśli za pomocą. Jeśli ptak zacznie zbyt mocno ciemnieć, przykryj luźno folią.
Wyjąć indyka z piekarnika, przełożyć na półmisek i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;