Niesamowite kotlety wieprzowe w sosie śmietanowym
Niesamowite kotlety wieprzowe w sosie śmietanowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 30g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.12 za porcję. 587 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, grzybów, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj naturallyamazing miód musztarda glazed wieprzowina i najbardziej niesamowity sos śmietanowy kiedykolwiek jadłeś, Kotlety wieprzowe z sosem Herbed Cream, oraz Kotlety wieprzowe w sosie musztardowo-śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Kotlety schabowe doprawiamy solą i pieprzem, układamy w jednej warstwie na patelni. Smażyć na patelni przez 2 minuty z każdej strony na brązowo.
Wlać wino i kontynuować gotowanie przez 6 minut.
Wlać śmietanę na patelnię, a następnie dodać grzyby. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować przez 5 minut, często mieszając, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje. Kotlety odstawić na patelnię do ogrzania przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.